Hidrozon İçin Kullanılan Ateş Tutucu (Emniyet Valfi) Nedir ve Nasıl Kullanılır?
HİDROZON İÇİN KULLANILAN ATEŞ TUTUCU (EMNİYET VALFİ) NEDİR VE NASIL KULLANILIR?
Son dönemlerde daha yaygın olarak kullanılan hidrozon kaynak makinesi gerekli önlemler alınmadığında ve kullanımı hakkında yeterli bilgi edinilmediğinde tehlikeli olabilir. Tabii ki gerekli eğitim ve önlemler alındığında da bir o kadar kullanışlı bir makinedir. Her ne kadar uzman ve tecrübeli olsanız da zaman zaman yapılan küçük hatalar büyük sorunlar ortaya çıkarabilir. Her sorun için mutlaka bir ÇÖZÜM vardır. Hidrozon (elektrozon) kaynak makinesinde yaşanabilecek en büyük sorun içerisine ateş kaçırmaktır. İş hayatının yoğun ve stresli olduğunu düşünürsek, yaşanabilecek dalgınlıkların kaçınılmaz olduğu anlaşılır. Bu dalgınlıkların sonucunda, makine ile işimiz bittikten sonra kapatılması gereken ateş yanlış bir yöntem (iğnenin ucunda ateş varken başlığın havasını yavaş yavaş kapatarak) kullanılarak kapatılabilir. Bu yanlış kapatma sonucunda makinenin iç aksamında büyük bir maddi sonuç ortaya çıkabilir. İşte bu yüzden ateş tutucu (emniyet valfi) dediğimiz ürünün kullanılması çok önemlidir ve kesinlikle kullanılması önerilir.Ateş tutucu (emniyet valfi) nedir?
-Ateş tutucu (emniyet valfi): Hidrozon makinesinin ürettiği gazın tek yönlü geçişini sağlayan bir üründür. Belirli bir basınç aralığı vardır ve bu basınç aralığı için kullanıldığında son derece önemli ve etkili bir üründür.Ateş tutucu (emniyet valfi) nasıl kullanılır?
- Eğer imkanınız var ise bir teknik servisin bu ürünü makinenize takmasını isteyiniz.
- Eğer bu ürünü kendiniz satın aldıysanız bu adımları izleyerek bu ürünü makinenize takabilirsiniz:
1- Almış olduğunuz ürünün makineniz için uyumlu olduğundan emin olunuz.
2- Hidrozon kaynak makinesinin dış haznesinden çıkan hortumu çıkışa yakın yerinden kesiniz. (makinenin kapalı olduğundan emin olun)
3- Kesmiş olduğunuz hortumun makineye bağlı olmayan kısmında bulunan hortumun ucuna ok yönünde Ateş tutucuyu (emniyet valfi) takınız. Yani ok yönü (gazın hangi yöne doğru hareket edeceğini gösterir) makineden çıkan ateşin yönü ile aynı yönde olmalı. Daha sonra valf in diğer kısmını (ok yönünün tersi) makineye giren hortumun boşta kalan ucuna takınız.
Tüm bu işlemlerin sonucunda güvenli bir şekilde makinenizi kullanabilirsiniz.
Bu rehberde neler öğrendim?
Bu rehberde Ateş tutucu (Emniyet Valfin) nasıl takılması gerektiğinden ve Ateş tutucu (Emniyet Valfin) nasıl kullanılacağı hakkında bilgi edinmiş oldunuz. Bu sayede hidrozon kaynak makinesi (Elektrozon makinesi) kullanırken oluşabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşı önlem almış olursunuz.
Hidrozon Kaynak Makinesi nasıl kullanılır? Blog yazımızı okuyarak okumuş olduğunuz Ateş Tutucu (Emniyet Valfi) nasıl kullanılır? Blog yazımız sizin için daha açıklayıcı olacaktır.
Ateş Tutucu (Emniyet Valfi) Blog Yazımızda Merak Edilenler?
Ateş Tutucu (Emniyet Valfi) Nerden Temin Edilebilir?
Çözümtools üzerinden temin edebileceğiniz gibi hidrozon temin ettiğiniz mağazalardan talep edebilirsiniz.
Ateş Tutucu (Emniyet Valfi) Bozulur Mu?
Hayır bozulmaz. Fakat uzun süre makineyi kullanmanız durumunda (3-6 Ay) ateş tutucu tıkanma yapabilir. Sıcak suyun altında temizleyeceğiniz ateş tutucuyu tekrardan kullanabilirsiniz.
1 Hidrozon Kaynak Makinesi İçin Kaç Adet Ateş Tutucu (Emniyet Valfi) Kullanmalıyım?
Yapacağınız bağlantıya göre değişip ateşin çıkacağı yerden 1 adet ateş tutucu (emniyet valfi) takmanız yeterli olacaktır. Tüm makine tipleri için geçerlidir.